E-assessment

Intelligentietests

PKG Bedrijfspsychologen biedt klanten de mogelijkheid om op de eigen werkplek en op elk gewenst moment online intelligentietests af te nemen. Met deze tests kan worden vastgesteld of een werknemer of sollicitant over het vereiste denkniveau beschikt voor een functie. De tests kunnen ook gebruikt worden als eerste selectie om te bepalen wie voldoende kansrijk is voor een psychologisch onderzoek of assessment bij PKG Bedrijfspsychologen. Dit voorkomt onnodige kosten. Er zijn goede intelligentietests voor zowel vmbo/mbo niveau als hbo/wo niveau. De afnametijd is ongeveer één uur.

Persoonlijkheidsvragenlijst voor relevant werkgedrag

De vragenlijst van PKG Bedrijfspsychologen is toegespitst op eigenschappen die in het werk het meest van belang zijn. Het resultaat geeft inzicht of een (toekomstige) medewerker voldoende past bij een functie en of hij of zij het voor de functie gewenste gedrag zal vertonen. De afnametijd is ongeveer 25 minuten.

Gebruik in de praktijk

Intelligentietests kunnen het beste in een gecontroleerde situatie afgenomen worden, om bijvoorbeeld fraude te voorkomen. De vragenlijst kan echter ook thuis gemaakt worden, bijvoorbeeld voorafgaand aan een sollicitatiegesprek. PKG Bedrijfspsychologen neemt je zoveel mogelijk werk uit handen: wij verzorgen de invoer van gegevens van de kandidaat en verwerken de resultaten. Je ontvangt een advies op maat van een psycholoog, dus geen automatisch gegenereerd rapport.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

 

Top