Even voorstellen: Jan Bos

Even voorstellen: Jan Bos

We hebben een nieuwe collega! Recent is Jan Bos gestart als psychologisch assistent bij PKG Bedrijfspsychologen. We stellen hem graag aan je voor. 

Ik hoef mensen niet te begrijpen

Ik hoef mensen niet te begrijpen

In tijdschriften en in sociale media is er veel aanbod om jezelf beter te begrijpen en mensen doen graag hun voordeel met allerhande psychologische adviezen. Maar in hoeverre moet je de ander echt begrijpen om een goed assessmentonderzoek te doen? Hoe diep moet je graven? 

Een uniforme beoordeling bij PKG?

Een uniforme beoordeling bij PKG?

De eisen voor een psychologisch veiligheidsonderzoek zijn vastgesteld door ILT of de Stichting railAlert. Voor een gedegen uitvoering hiervan is een uniforme beoordeling belangrijk. Regelmatig voeren we analyses uit om de consistentie van de beoordelingen van onze psychologen te bewaken. We delen graag enkele van onze bevindingen van een recente analyse.

Van opbranden naar opladen

Van opbranden naar opladen

Heb jij weleens last van stress of moeite met ontspannen? Of heb je medewerkers die kampen met stressklachten? Lees hier meer over werk en stress.

Weerstand

Weerstand

De herfst is begonnen. Een goed moment om eens te schrijven over weerstand. Ook als psycholoog krijg je namelijk regelmatig te maken met weerstand.

Schrijf je in! Training opvang na calamiteiten

Schrijf je in! Training opvang na calamiteiten

Onze training Opvang na calamiteiten wordt vanaf 2024 ook met enige regelmaat bij OBV Training Centre aangeboden. Dat betekent dat ook individuele medewerkers kunnen worden ingeschreven! Aanmelden kan via Tamara Alken ((0)6 18 21 98 70 of t.alken@obvgroup.eu).

Wijzer worden door een intelligentietest

Wijzer worden door een intelligentietest

Wist je dat wij bij PKG Bedrijfspsychologen de mogelijkheid bieden om een capaciteitenonderzoek af te nemen dat specifiek is ingericht op een bepaalde functie of onderzoeksvraag? Tijdens bijvoorbeeld een sollicitatieproces kan het heel waardevol zijn om kennis te nemen van iemands denkniveau. Hoe dat werkt en welke meerwaarde dat heeft, kun je lezen in dit artikel. 

Even voorstellen: Corien Reus

Even voorstellen: Corien Reus

We hebben een nieuwe collega! Sinds mei 2023 werkt Corien Reus als psychologisch assistent bij PKG Bedrijfspsychologen. We stellen haar graag aan je voor.

PKG Bedrijfspsychologen en mand

PKG Bedrijfspsychologen en mand

Op Youtube staat een amusant gesprek met een eigenaar van een antiekwinkel, die bekend is geworden als ’meneer mandje’. Benieuwd wat dat met PKG Bedrijfspsychologen te maken heeft? Klik op het artikel om verder te lezen.

Audit: tijdige verzending rapporten

Audit: tijdige verzending rapporten

Bij PKG Bedrijfspsychologen is de richtlijn dat kandidaten de rapporten van psychologische veiligheidsonderzoeken binnen vijf werkdagen nadat het onderzoek heeft plaatsgevonden, ontvangen via de mail. Onlangs hebben wij intern een audit uitgevoerd om te toetsen of we dit in de praktijk ook waar maken. Bekijk hier de resultaten van onze audit. 

PKG beoordeeld met een 8,2!

PKG beoordeeld met een 8,2!

Met regelmaat ontvangen wij potentiële leerlingen voor de opleiding tot machinist aan het STC in Rotterdam. Voordat zij aan de opleiding kunnen starten, dienen zij onder andere een psychologisch veiligheidsonderzoek te doorlopen. Wij zijn benieuwd hoe zij dit onderzoek bij ons ervaren en daarom konden zij de afgelopen periode hierover anoniem een enquête invullen. Lees hier meer over de resultaten! 

Intuïtie

Intuïtie

In de kunst draait het om gevoel. Heel anders is dat in de selectiepsychologie: gevoel/intuïtie staat er niet hoog aangeschreven. Waarom kan dit toch belangrijk zijn? Lees hier meer over in de column van Wietse Gerkema.

Human Factors aan het spoor

Human Factors aan het spoor

Recent werd mij gevraagd iets te vertellen over de psychologische kant van Human Factors. Maar wat zijn nu eigenlijk Human Factors? En waarom is het belangrijk hier rekening mee te houden? 

Samenwerking met OBV Training Centre

Samenwerking met OBV Training Centre

De training Opvang na calamiteiten hebben wij inmiddels al vele malen gegeven. Sinds april doen wij dat in samenwerking met OBV Training Centre. Wil je weten wat de training inhoudt en wat dit kan opleveren voor jouw medewerkers? 

De 5 zekerheden van PKG

De 5 zekerheden van PKG

Wij staan voor kwaliteit en een goede dienstverlening. Wij willen dat iedereen zich echt welkom voelt, zowel opdrachtgevers als kandidaten. En uiteraard willen we de kandidaat de gelegenheid geven optimaal te presteren. Met de vijf zekerheden van PKG willen we inzichtelijk maken wat van onze dienstverlening mag worden verwacht en waar onze meerwaarde ligt.

Een nieuwe collega!

Een nieuwe collega!

Sinds 1 november 2021 is Ilse van den Belt onderdeel geworden van ons team. We stellen haar graag aan je voor!

Vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en... slaap!

Vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en... slaap!

Mensen slapen ongeveer een derde van hun leven. Slaap is dan ook heel belangrijk en heeft een enorme impact op ons welbevinden en functioneren, zowel fysiek als mentaal. Toch geeft één op de vijf Nederlanders aan problemen te hebben met slapen. Helaas krijgt slaap niet altijd de aandacht die het verdient. Zeker in het geval van werknemers met een onregelmatige baan, kun je je afvragen in hoeverre slaap en slaapproblemen enkel de verantwoordelijkheid (en het probleem) van de werknemer zijn.

Voorzorgsmaatregelen Corona bij PKG Bedrijfspsychologen

Voorzorgsmaatregelen Corona bij PKG Bedrijfspsychologen

Wij volgen de maatregelen zoals opgesteld door het RIVM. Indien u klachten heeft die kunnen passen bij een besmetting met het Coronavirus, neem dan contact met ons op. Wij brengen geen annuleringskosten in rekening en in overleg plannen we dan een nieuwe datum. We proberen het aantal mensen in onze wachtruimte te beperken en daarom zijn eventuele extra personen op dit moment helaas niet welkom in ons pand. Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, houden we anderhalve meter afstand van elkaar en vragen we u de handen te desinfecteren bij binnenkomst.

Steek je licht op en slaap beter

Steek je licht op en slaap beter

Slaaproblemen komen veel voor in de moderne maatschappij. Maar bij natuurvolken heeft bijna niemand hier last van. Hoe kan dat? Mensen van natuurvolken leven iedere dag met het natuurlijke licht en het natuurlijke duister. Wij kunnen hier van leren en met deze kennis ons voordeel doen, ook in onze moderne leefomstandigheden. Je leest er meer over in het artikel van Aafke van der Ende.

Even voorstellen: een nieuw gezicht

Even voorstellen: een nieuw gezicht

Sinds 1 maart 2021 is Susanne Willems onderdeel geworden van ons team. We stellen haar graag aan je voor!

Top