Een nieuw gezicht

Mijn naam is Susanne Willems. In maart dit jaar ben ik begonnen als psychologisch assistent bij PKG. Toen ik solliciteerde voor deze functie werkte ik als administratief medewerker op de afdeling genetica bij het UMC Utrecht. Hier miste ik het contact met mensen en ik was op zoek naar meer afwisseling in mijn werk. De functie als psychologisch assistent sloot perfect aan bij mijn wensen.

Ik heb voordat ik werd aangenomen, naast natuurlijk gesprekken, een assessment onderzoek ondergaan. Dit was voor PKG een goede manier om te kijken of ik een goede match zou zijn en tegelijkertijd had ik zo direct de mogelijkheid om te kunnen ervaren hoe een dag als kandidaat bij PKG er aan toe gaat. Doordat ik de meest voorkomende testen die we bij PKG afnemen, zelf heb mogen ervaren, weet ik wat de kandidaten meemaken en hoe ik ze daar het beste in kan begeleiden. De 'reactie-test' ervaarde ik in het begin bijna als een computerspelletje waar ik wel lol in had, maar toen ik merkte dat het tempo op een gegeven moment serieus snel werd, vond ik het heel pittig. Ik zat zeer geconcentreerd te focussen op het scherm en probeerde alle signalen bij te houden. Waarschijnlijk zou ik niet slagen als machinist ;) Gelukkig niet nodig, want ik werk met veel plezier bij PKG als psychologisch assistent. Ik heb er veel plezier in om de kandidaten te verwelkomen, te woord te staan, een kopje koffie of lunch te brengen en te begeleiden door de dag heen.
Naast het plezier in mijn werk, maak ik graag met mijn partner en dochter leuke uitstapjes (voor zover dat nu kan). Ook geniet ik van het lentezonnetje en van lekker eten, kijk ik graag een goede serie op Netflix, houd ik van vakanties en probeer ik het huis op orde te houden tussen de poepluiers en de bouwblokken.

Ik ben bij PKG in een klein team van collega's terecht gekomen, waar ik heel fijn ben ontvangen en waar een bijna familie-sfeer heerst. Het kantoor is knus en misschien in alle jaren qua uitstraling niet veel veranderd, maar dit geeft het juist sfeer. Ik merkte gelijk dat er bij PKG gestreefd wordt naar kwaliteit en dat persoonlijke dienstverlening belangrijk gevonden wordt. Ook ik zet me hier graag voor in. Op de maandag, dinsdag en donderdag kom ik met de trein naar Zeist en zal je me dus tegenkomen bij PKG. In de zomermaanden zal ik tijdelijk afwezig zijn vanwege zwangerschapsverlof, ik ben in verwachting van ons tweede kindje. In oktober ben ik er weer om je te verwelkomen met een kopje koffie

Top