PKG Bedrijfspsychologen in coronatijd

De afgelopen maanden heeft veel in het teken gestaan van het coronavirus. Er wordt zorgvuldig afgewogen welke activiteiten wel en niet noodzakelijk zijn. Het openbaar vervoer is aangemerkt als cruciale sector en de medewerkers die het openbaar vervoer in stand houden hebben een vitale functie. Inmiddels is vastgesteld dat ook de psychologische veiligheidsonderzoeken voor spoorwegtaken, ondanks alle maatregelen, zoveel mogelijk doorgang moeten vinden. Bij PKG Bedrijfspsychologen doen we er dan ook alles aan om dit op een veilige en verantwoorde manier te organiseren. Omdat een psychologisch veiligheidsonderzoek niet online kan worden afgenomen, hebben we maatregelen genomen om dit op locatie te kunnen blijven doen. Ook blijven we onze flexibiliteit behouden: zo nodig kunnen onderzoeken op korte termijn worden ingepland.

Verder kunnen we ons voorstellen dat er juist in deze tijd behoefte is aan begeleiding en ondersteuning. De  afgelopen tijd hebben we goede ervaringen opgedaan met begeleiding via video-call.  Als zowel de  cliënt als de psycholoog gezond zijn, blijft het ook mogelijk om voor begeleiding naar PKG Bedrijfspsychologen te komen. Daarnaast is wandelcoaching mogelijk.

Ook bij assessmentonderzoek heeft het onze voorkeur het onderzoek hier op locatie uit te voeren. Onze ervaring is dat dat de kwaliteit van het onderzoek ten goede komt, onder andere omdat kandidaten meer zichzelf kunnen zijn tijdens bijvoorbeeld rollenspellen.

Uiteraard houden we ons aan alle hygiëne-adviezen van het RIVM die nu gelden.

Hiertoe hebben we de nodige maatregelen genomen:

  • Bij PKG maken kandidaten de tests in een eigen testruimte, zodat er geen contact is met andere kandidaten.
  • Bij binnenkomst desinfecteert iedereen zijn handen.
  • Er zijn meer wachtruimtes beschikbaar, zodat kandidaten ook tijdens pauzes niet samen in één ruimte hoeven te zitten.
  • Na afloop van elke testafname wordt de testruimte goed schoongemaakt en geventileerd. Ook de gespreksruimtes worden vaker, zowel tijdens als tussen gesprekken, geventileerd.
  • In de uitnodiging benadrukken wij dat mensen niet moeten komen wanneer ze (milde) klachten hebben. Annuleringskosten zijn dan niet van toepassing. Ook geven we aan dat eventuele extra personen / begeleiders in deze periode niet welkom zijn in ons pand.

Wij wensen iedereen het beste toe in deze lastige tijd en vooral een goede gezondheid!

Top