6 februari 2024: Training opvang na calamiteiten

Schokkende gebeurtenissen zijn helaas van alle tijden. Medewerkers kunnen ermee te maken krijgen tijdens hun werk. Wanneer je in de organisatie onverhoopt te maken krijgt met een meer of minder ernstig ongeval, wil je daar goed op reageren. Er kan sprake zijn van materiële schade, maar vaak ook van immateriële schade. Bijvoorbeeld collega’s die door de calamiteit zijn aangeslagen, zich ontredderd voelen of van hun stuk gebracht zijn. De eerste opvang en begeleiding van deze mensen door een vertrouwde en voldoende deskundige collega is dan van groot belang. Uit onderzoek blijkt namelijk dat juist de steun van de directe omgeving een groot verschil kan maken. In de praktijk kan dit een hele uitdaging zijn; iemand opvangen die zojuist een schokkende gebeurtenis heeft meegemaakt, is niet makkelijk.

De ééndaagse training ‘Opvang na calamiteiten’ zorgt ervoor dat de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor deze eerste opvang hierop voorbereid zijn. Ze leren de belangrijke basis van de opvang: welke situaties kun je aantreffen, wat zeg je wél en wat niet, wat kun je doen en wat kun je beter laten. De training is gericht op de praktijk, dus concreet en praktisch van aard. Theorie wordt behandeld voor zover nodig. Er is veel tijd en ruimte voor het oefenen van opvanggesprekken. Dat laatste gebeurt met behulp van een ervaren rollenspeler. Al onze trainingen worden begeleid door één van onze psychologen. Ook werken wij  in kleine groepen van vier tot zes personen, waardoor er makkelijker persoonlijke ervaringen worden gedeeld en het oefenen tijdens de rollenspellen goed tot zijn recht komt.

De training wordt zowel incompany als bij OBV Training Centre in Amersfoort aangeboden. Op 6 februari 2024 staat er weer een training opvang na calamiteiten op het programma. Voor inschrijven, een offerte of meer informatie kun je contact opnemen met Tamara Alken via (0)6 18 21 98 70 of t.alken@obvgroup.eu.

Wees er snel bij, want vol is vol!

Top